50-годишният Дейвид Айлънд от Флорида премина през цели три операции, след

...
50-годишният Дейвид Айлънд от Флорида премина през цели три операции, след
Коментари Харесай

Месоядна бактерия изяде 25 процента от кожата на човек

50-годишният Дейвид Айлънд от Флорида премина през цели три интервенции, откакто се болести със характерна месоядна бактерия.

Първите симпотми се появили преди към седмица и наподобявали тези на най-обикновен гриб. Впоследствие обаче бъбреците му се утежняват, лекарите го одобряват в незабавно поделение в Орландо, Флорида и се принуждават да отстранен над 25 % от кожата му.

Все още не се знае по какъв начин Дейвид е прихванал този некротизиращ фасциит. Мъжът е плувал в басейна си в Орландо, само че не е ходил на езера или океан.

Некротизиращ фасциит е извънредно тежко възпалително заболяване, характеризиращо се с бързо развиване и постоянно пораждане на разнообразни затруднения. Неговата същина се заключава в това, че в подкожната мастна тъкан и съединителнотъканните обвивки, покриващи мускулите и наричащи се фасции, се образува гноясал инфекциозен развой, съпровождаща се некроза.

Високо равнище на леталност освен това заболяване го прави извънредно настоящ проблем за медицината. За благополучие на Дейвид обаче лекарите са съумели да разпознават и почнали да лекуват инфекцията бързо и тя още не е достигнала мускулната му тъкан.

„ Дейвид към момента е в заплаха за живота, само че всеки ден има някои дребни победи. Много ми липсва моят най-хубав другар и се апелирам всеки ден Бог да пощади живота му и да го върне вкъщи при мен и нашите деца. „ Животът ми не е същия без него, тъй че в действителност се апелирам за знамение. “, сподели брачната половинка на Дейвид, Джоди Айлънд.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР